söndag 16 oktober 2011

Så jävla vidrigt! Rädda Ganna för i helvete!

Jag gillar att jämföra saker. Hur saker och ting står i proportion till varandra. Om det verkar vettigt. Sannolikt. Fungerande.

Vet ni vem Ganna är? Hon är en ukrainsk kvinna som har fått en gratis flygbiljett av Sverige. Tillbaka till Ukraina. Ensam. Där det inte finns någon att möta henne. Visste ni att Ganna är 91 år, hjärtsjuk, dement och synskadad? Men ensam till Ukraina ska hon. Fast hennes familj finns här. Hennes dotter. Hennes barnbarn. Hennes barnbarnsbarn. Hon är inte kriminell, har så vitt jag vet inte gjort något för att uppröra Migrationsverket. Inte bombhotat dem, inte spottat på deras cyklar. Ingenting. Men tillbaka ska hon. Fast hennes sjukdomstillstånd är så allvarligt att hon kan dö av det. Om hon som dement hjärtsjuk skickas till ett land där hon inte känner (igen) någon. Överjävligt. Men hennes fall "är inte ömmande". Säger de.

Killen som körde ihjäl en femtonåring satt inte ett år i fängelse. Han får stanna i Sverige. Mannen som brände ner ett helt hotell och riskerade 113 människors liv får inget straff alls, trots erkännande. Han får också stanna i Sverige. Gänget som våldtog en ung flicka för några år sedan fick några timmars samhällstjänst. De får också stanna.

I´m just saying...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar