torsdag 6 januari 2011

Jag har slutat försöka

Ibland känner jag att Sandra har lite koll på läget. Eller att vi tänker ganska lika. Då blir jag lite rädd. Om jag anser att vi just tänkte en likadan tanke, betyder det att hon kan se inisdan av mitt huvud då?

För en stund sedan pratade jag med min gamla sambo från Skottland på FB.
Han; Skype?
Jag; But whyyy? That means I have to do my makeup.
Han; Eh...sound, no pic?
Jag; Eh... I was joking. I dont give a fuck how you see me.
Han har ju i alla fall redan sett allt. Det bästa, det sämsta, nätterna man ramlade in genom dörren, klädde av sig i hallen och kröp uppför trapporna för att sitta på badrumsgolvet en stund och hulka bara ifall man skulle behöva spy. Han såg bakfyllorna, de fula oformliga pyjamasbyxorna, mensvärken, dagarna jag färgade håret och hade en blöt klump mitt på huvudet och svart färg i pannan, han såg när jag var sjuk och snorade i tröjärmen och han såg när jag klev upp ur sängen och vägrade klä på mig kläder eller duscha för att jag var ledig i två dagar.

Mmm...han har sett det allra charmigaste. Sådant ens partner knappt ser om man bor ihop. När man har ett förhållande försöker man ju i alla fall döljsa det sämsta. Men när man bor platoniskt med en kille blir det annorlunda. Man skiter i vilket. Det är bekvämt. Och skönt.

När jag direkt efter samtalet på Skype pratar med Sandra och nämner att jag nyss pratat med gamla sambon är hennes första reaktion; så du är ditt snyggaste nu? Precis som min första reaktion var... måste sminka... Som om jag fungerade så. Pff... Ingen idé att fejka när man vet att han sett sanningen. Jag har slutat försöka.

Vi tänker så lika ibland. Oftast inte...men hon är klok, den där Sandra.

1 kommentar: